„Az edzői pályafutásom kezdetekor nem találtam olyan szoftvert, amellyel az általam elképzelt labdarúgás eseményeket (gyakorlatok, edzések, játékhelyzetek) megfelelő módon és minőségben tudtam volna ábrázolni. Ezért 2009-ben úgy döntöttem, hogy „saját kézbe veszem a sorsomat” és Kiss Miklós programozó matematikus segítségével elindítottam egy szoftver fejlesztést, amelynek az elsődleges kezdeti célja a gyakorlattervezés volt, piktogramok segítségével.

Később a fejlesztést 2011-ben Radics Péter mérnök informatikus vette át, aki jártas volt a 3D modellezésben, így lehetőség nyílt a 2D-s eseményeket a 3D-s térbe integrálva a szoftver funkcióit kibővíteni. Számos 3D objektumok (játékos, vonalak, eszközök) fejlesztése, labdarúgás szakmai ötletek beépítése történt meg.

Közel 9 év „lassú” fejlesztés után, 2018-ban úgy láttam, hogy a szoftver minősége elérte azt a szintet, hogy már az edzők körében be tudjuk mutatni, és  így elindult a tesztelés folyamata Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és MTK Hungária FC utánpótlásánál.
Még ebben az évben céget alapítottam, Péterrel együtt, My Soccer System Hungary Kft. néven. További forrás bevonása miatt a szoftver prototípusával jelentkeztünk a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő  Zrt.-nél, ahol StartUp cégként, már két támogatási cikluson vagyunk túl.

2019-ben júliusában piacra léptünk és megkötöttük az első szerződésünket a Ferencváros utánpótlásával
Az év második felében folyamatosan bemutatókat, oktatásokat tartottam különböző egyesületeknél, de közben a fejlesztés sem állt meg, oktató és dokumentáló modulok kerültek beépítésre.

2020 év elején további hosszútávú szerződéseket kötöttünk a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, MOL Fehérvár FC és Újpesti Torna Egylet egyesületeknél. A felsőfokú labdarúgó edzőképzésben is jelentős részt vállaló Testnevelési Egyetemmel kötött megállapodásunk következtében, a szakedző képzésből kikerülő edzők, már a tanulmányaik megkezdése pillanatától megismerkedhetnek a szoftverrel..
A program nem csak az utánpótlásban szereplő edzők számára jelent hatalmas segítséget. Ezt igazolja az is, hogy a 2019-2020-as évben a magyar Nemzeti Bajnokság osztályában szereplő profi klubok, úgymint  MOL Fehérvár FC, MTK, Vasas, Debrecen, ZTE vezető edzői is ezt használják.   

Visszatekintve a 11 éves fejlesztési ciklusra, a célom mintsem változott, csak kiterjesztésre kerül a labdarúgás szakmai közössége számára: olyan informatikai rendszer biztosítása, amely segítségével magas minőségben támogatott a labdarúgásban résztvevő, – nemzeti szövetségek, klubok, oktatási intézmények és az egyéb, labdarúgáshoz köthető szervezeteknél, – dolgozó edzők szakmai munkája. A mérnöki, illetve  rendszerben történő gondolkodásom ebben a programban megnyilvánul, de maga a szoftver nem lehet cél, csak egy segédeszköz a probléma megoldásához, mely felhasználásával megtervezhetjük a hétköznapok győzelmeit!” (Kólya Zoltán)

Segítőink